De fameuze jazzklarinettist Benny Goodman eindigde zijn optreden altijd met het ontroerende nummer ‘Goodbye’ van componist Gordon Jenkins. Vrijdagavond 4 november om 20.00 uur speelt de Spiegeltent Swingband met Kortenhoevers Hans Verheul en Martien Beenen hetzelfde nummer, maar nu voor de laatste keer in ’s Graveland.

Orkestleider Jelle van der Zee reisde sinds 1980 met een antieke spiegeldanssalon langs festivals door Europa en vormde tien jaar later in Nederland de Spiegeltent Swingband, die op dansfeesten de muziek verzorgde. Eind van dit jaar trekt de bandleider zich terug uit het actieve leven en zullen de andere leden hun carrières voortzetten in ondermeer de Reünion Jazzband en de internationale Harbour Jazzband.

What A Wonderful World

Hoofdmoot van het concert worden nummers die deze zomer opgenomen zijn voor de nieuwe CD ‘Summerjazz’, zoals Bing Crosby’s ‘Now You Has Jazz’, Bobby Darin’s ’Mack The Knife’, Benny Goodman’s ‘Goodbye’ en Louis Arnstrong’s ‘What A Wonderful World’. De Spiegeltent Swingband staat erom bekend een prettig gevarieerd programma te brengen met veelal gezongen jazz uit New Orleans en de swingcity Chicago, waardoor de luisteraars nog beter een indruk krijgen waar het over gaat.

Spiegeltent Swingband Jelle van der Zee De BiltI

Impressie optreden Spiegeltent Swingband 

foto’s Douwe van Essen