‘De Cuypersidentiteit valt ieder jaar als licht, dwarrelende nootjes uit de boom op aarde: met een sprankelend geluid ontkiemen ze…’

Op vrijdag 18 maart a.s. om 20.00 uur ontvangt de Daniël Stalpaert Stichting het Jeugdstrijkorkest Cuypersensemble o.l.v. Maurits Wijzenbeek.

Het ensemble bestaat uit ruim 30 jonge mensen tussen de 11 en 17 jaar met allen een grote liefde voor de muziek.  Tijdens dit concert spelen zij stukken van Edward Grieg, Einojuhani Rautavaara, Gabriel Fauré en Benjamin Britten.

Een solistenrol is er voor Sophia Schambeck. Zij speelt op blokfluit in twee stukken van Johann Sebastiaan Bach. Sophia werd in 1993 geboren in München (D) en kwam op 6 jarige leeftijd al in aanraking met muziek. Sinds september 2014 studeert zij bij Erik Bosgraaf, blokfluitist en musicoloog, aan het conservatorium in Amsterdam. Sophia won diverse nationale en internationale wedstrijden.

Kaarten voor dit concert kosten € 15,– en zijn te verkrijgen bij de entree van de kerk. Kinderen tot 12 jaar gratis.  Een hapje en een drankje na afloop is gratis. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Het batig saldo van dit concert is dan ook dit keer bestemd voor het onderhoud aan de kerk.

Foto 2015-2016 (2)