24 sep 2014
september 24, 2014

Spiegeltent Swingband

Op veler verzoek treedt wederom  de Spiegeltent Swingband voor u op. Deze band o.l.v. Jelle van der Zee, bijgestaan door onze plaatsgenoot en drummer Martien Beenen en 5 anderen, maakte van hun vorige optreden echt een muzikaal  feestje.

Na afloop was er een geweldige sfeer.  Daarom: prolongatie is geboden.

Datum: 31 oktober 2014 in de kerk.

Aanvang 20.00 uur.

Entree:€ 15.00 donateurs € 12.50 inclusief  kopje koffie in de pauze en drankje na afloop.

Spiegeltent Swingband

Sinds trompettist Jelle van der Zee uit De Bilt in 1979 de wereld verraste met een reizende Belgische danssalon onder de naam ‘The Famous Spiegeltent’ was er nauwelijks tijd om zelf met zijn cornet en warme zangstem de bühne op te gaan. Maar toen drummer Martien Beenen (Dutch Swing College), bassist Jacques Kingma (Ted Easton’s Jazzband) en pianist Ton Hameeteman (Reunion Jazz Band) de unieke sfeer van Jelle’s Spiegeltent ontdekten was in 1989 ook een nieuwe band geboren: De Spiegeltent Swingband!

Met clarinet-virtuoos Hans Verheul (Harbour Jazzband) ook op tenor- en  altsax, funky young Pieter-Gerrit Binkhorst op trombone en conservatoriumprofessor Henk Sprenger op de Gibsongitaar zijn ze nog steeds een geweldig swingende en funky band met onderhoudende verhalen over happy jazz.

Raconteur Van der Zee vertelt daarbij op luchtige wijze over het ontstaan van de traditional New Orleans jazz tot de Chicago swing. En over De Spiegeltent, van The Battle Hymn of The Republic tot Wonderful World.

Met een schalkse schijnwerper op de laatste overlevende uit de glorietijd van de Dutch Swing College Band, drummer Martien Beenen.

Spiegeltent Swingband

Spiegeltent Swingband vlnr.  Henk Sprenger gitaar; Ton Hameeteman, piano; Jacques Kingma, bas; Martien Beenen, drums; Pieter-Gerrit Binkhorst, trombone; Hans Verheul, clarinet/sax en Jelle van der Zee, cornet en zang.

 

Foto: Jan de Vries, vrij van copyright