Met dank een Herman Stuyver voor de lovende woorden over het concert!!

—————————————————————————————————————

Na het prachtige concert ‘Gezangen uit de grote Vasten’ in maart 2018, zijn wij heel blij dat Oktoich op vrijdagavond 29 november 2019 nog een keer bij ons wil optreden.

Kamerkoor Oktoich is in 1996 opgericht door Aliona Ovsiannikova om zo veel mogelijk mensen te laten delen in de schoonheid van de Russisch-orthodoxe kerkmuziek. De geschiedenis van de Russische kerkmuziek gaat meer dan 1000 jaar terug. De naam Oktoich verwijst naar de 8 tonen toonreeksen of modi van de Russische kerkmuziek, waarin de melodieën zijn ondergebracht. Het programma van Oktoich varieert van oude polyfonie tot muziek van hedendaagse componisten.

Oktoich heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de top van de amateurkoren in Nederland en wordt geprezen om de prachtige expressie, vloeiende lijnen en warme a capella koorklank. Het koor – met zowel Nederlandse als Russische zangers – heeft vele malen op binnen- en buitenlandse podia gestaan.

Diverse tournees in Rusland zorgden voor inspiratie rechtstreeks vanuit de bron. In 2001 werd een reis ondernomen naar het op oude tradities gerichte Moskou en de zogeheten ‘Gouden Ring’, met steden als Rostov, Soezdal en Vladimir. En in 2003 werd, naast Pskov, het meer westers georiënteerde Sint-Petersburg bezocht. Inspirerend waren ook de concoursen in Hajnówka (Polen, 2007/2011) en Minsk (Wit-Rusland, 2009). In alle drie heeft het koor prijzen behaald. In mei 2016 maakte Oktoich een bijzondere concertreis naar Georgië. In juli 2019 heeft Oktoich opnieuw Sint-Petersburg bezocht en deelgenomen aan een zangconcours én een concert gegeven. Het concours werd bekroond met twee prijzen.

Kaarten
De kaarten kosten € 15,– (donateurs € 13,50) incl. koffie/thee in de pauze en een drankje + hapje na afloop en zijn te verkrijgen door overmaking op NL02ABNA0458883468 tnv Daniel Stalpaert Stichting of zijn de koop op de avond zelf bij de entree van de kerk. U kunt ook bellen met 06-4604 1520.
Aanvang concert 20:00 uur, deur open om 19:15 uur.
Dit concert is mede mogelijk gemaakt door
en